marți, 12 octombrie 2010

Competenţa mea în Ştiinţe Juridice (Update)

         Onorată înstanţă, permiteţi-mi să fac anumite precizări menite să vă fixeze părerea despre inculpatul Ion Lupulescu, în cadrul săvârşirii faptei de vătămare corporală, faptă prevăzută şi pedepsită la art. 181 din Codul Penal, la adresa domnului Vasile Popescu.
În primul rând, subliniez faptul că incidentul petrecut la data de 23 februarie 2010 a avut un singur martor, acesta fiind în stare avansată de ebrietate. Victima, Vasile Popescu, susţine că fractura membrului drept a fost rezultată din conflict. Există surse şi martori care argumentează faptul că leziunea a fost provocată într-un incident anterior nemenționat. Certificatul medico-legal ataşat la anexa dosarului, dovedeşte că leziunile au fost provocate în jurul datei de 20 ianuarie 2010, cu aproximativ o lună înaintea conflictului. Totodată, martorul Gheorghe Preda susţine că victima a fost bătută cu pumnii şi picioarele, însă certificatul medico-legal nu menţionează astfel de leziuni corporale.
         Pentru aceste considerente, solicit respingerea plângerii reclamantului, întrucât inculpatul nu se face vinovat de săvârșirea faptelor pentru care a fost acuzat.

      Acum, ideea e ca voi sa îmi spuneţi dacă am stofă de avocat ... După opinia voastră...Câştig cazul?

Update`u: Mai pe înțelesul non-vorbitorilor de limbă judecătorească:  Tipu, Vasile Popescu cică ar fi fost bătut de Ion Lupulescu şi l-a dat în judecată. Şi ăsta, Ion, ştiindu-se nevinovat, a apelat  la avocata de mine, care eu sunt cea mai bună. Problema e că Vasile vrea să-l cam lase în fundu gol şi să-i ceară, frate, nişte daune, că vezi Doamne, i-a rupt picioru drept. A ştiut el ce a ştiut de la ţaţa Floarea că dacă îl pune pe Gheorghe martor la proces - şi ăla un beţiv - reuşeşte ceva. Numa' că ţaţa a uitat să precizeze că există certificat medico-legal care ăla nu poate fi schimbat decât cu o "mică atenţie". Şi aici intervin eu, care dau toate detaliile, cum că beţivu' acela era cadavru în stare de ebrietate şi picioru' rupt - zic vecinii - l-a avut şi când s-a bătut cu altu, da' atunci nu l-a dat în judecată că era vina lu Vasile (şi acum tot a lui e, da are o râcă pe Ion). În fine, Gheorghe, mituit cu un kil de ţuică a zis că l-a bătut cu pumnii şi picioarele, da' tot doftorii ăia de la medicină legală au contestat. Şi, din nou mă chinuie talentul la avocatură, şi cu mare curaj eu cer repingerea plângerii. TA DAAA!

2 comentarii:

  1. Garantat. Si daca nu-l castigi, gasesti tu pe-acolo un diplomat cu care sa-i frigi una-n cap "onoratei instante":)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu-l castig fac recurs=))
    si "onorata instanta" o sa moara de ciuda:))
    o sa fiu blonda de la drept:))

    RăspundețiȘtergere

Scrie cu pipi pe zid!