joi, 3 decembrie 2009

The "Yum Yum" dream

Pleoapele ochilor se apleacă îngreunate de o oboseală ciudată. Când luna-şi picură argintul, iar plânsul auriu al unei stele se cutremură lin în al cerului văzduh (bla, bla..), eu pătrund inconştientă într-o lume fără glas, fără ură, fără minciună (mhm...visee), într-o lume a poveştii adoptată de vis. Cică navighez pe bătrânul râu de lapte ce bate-n maluri chiar mai alb ca zăpada, într-o barcă de napolitană cu vanilie şi glazurată cu ciocolată. Odată ajunsă pe litoralul compus în totalitate din zahăr brun şi mari bulgări de frişcă peste care s-a presărat ciocolată rasă, am păşit uimită de sălbatica splendoare interminabilă. Un zid de tiramisu (omg=p~) învăluia de jur împrejur muntele de bezea pe care se scurge caramelul auriu şi strălucitor topit de căldura soarelui. Valurile de lapte izbesc mânioase malurile solide ale visului, ajungându-se aproape de amăruiele rădăcini ale copacilor ce îşi sprijină capul de cer, făcuţi numai din îngheţată de mentă cu bucăţi mari de ciocolată. Un lac de şampanie scânteia neîncetat şi ameţea cu parfumul său. Zmeura se găsea precum în lumea reală iarba (adică buruienile, nu altceva...) şi bananele erau gata decojite şi îmbibate în finetti cu arahide. Mergeam tot înainte şi mă agăţam de lianele din spaghete cu nucă, iar tălpile mi se scufundau în stafidele aromate. Frunzele din marţipan îmi gâdilau gleznele, iar mirosul dulce al norilor din vată de zahăr, aşezaţi pe cea mai mare acadea albastră care poate exista, mă adormea din ce în ce. Mă trezesc brusc şi îmi arunc genele împăienjenite către fereastra aburită şi înceţoşată şi văd soarele alunecând pe cer. Timpul curgea (ca în pictura lui Dali) strigând şi urlând descreierat să mă ridic din pat (că doar o viaţă am şi pe aia o dorm) dar eu nu îl ascultam (ce încapăţânată!).

14 comentarii:

 1. Ioi ce tareee=p~ fato, esti geniala!>:D<

  RăspundețiȘtergere
 2. frumoasa "poveste"! bravo ;))

  RăspundețiȘtergere
 3. :)) bestial! Daca n-ai jucat pana acum, iti recomand videogame-ul dupa Ratatouille..contine multe vise..culinare:))

  RăspundețiȘtergere
 4. nici nu pot citi ce'ai scris dupa ce'am vazut poza. :| toata's bale @-)

  RăspundețiȘtergere
 5. nu am citit niciodata ceva care sa imi faca mai multa pofta de dulciuri. doamne!! cata imaginatie poti sa ai! esti fenomenala!!

  RăspundețiȘtergere
 6. vaai...sărut mâna la toooţi..


  abia postai şi deja 5 comentari

  bodeaproste!!!

  Lola: uşor să nu murdăreşti covoru'

  RăspundețiȘtergere
 7. Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
  Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

  Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

  RăspundețiȘtergere
 8. prea tarziu.deja nu mai e covor de scame,ca e covor de bale. :|
  :))

  RăspundețiȘtergere
 9. de la jumatate m-ai pierdut...vanilia aia cu glauzura de ciocolata ar fi fost perfecta daca ar fi fost numai ciocolata cu ciocolata cu ciocolata...etc(ai prins ideea; sunt oarecum alergica la vanilie), dar cu siguranta nu ai gusturi proaste! cred ca i-ai facut pe toti pofticiosii sa saliveze "in direct, dar sunt convins(a) ca si in reluare".
  PS: da-l incolo de timp, ce stie el ce-i bun?...

  RăspundețiȘtergere
 10. exat kyky

  ce stie taranul c e ciocolata?
  mananca hartia, arunca bucata:))

  RăspundețiȘtergere
 11. nu stiu de ce presimt ca n'o sa'l spele nimeni :-s :))

  RăspundețiȘtergere
 12. Deci mi-ai facut si mie o pofta.. Zbrrrr abia astept Craciunul :))

  RăspundețiȘtergere
 13. Alex, iam iam..portocale, colinde, chestii=p~

  RăspundețiȘtergere

Scrie cu pipi pe zid!